Welzijn Zuidplas

Welzijn Zuidplas organiseerde workshops over Veilig Thuis en signaleren.

Inspiratie

Vanuit mijn functie als aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling vind ik het belangrijk om kindermishandeling regelmatig onder de aandacht te brengen bij mijn collega’s en onze vrijwilligers. Omdat ik coördinator ben van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) in de gemeente Zuidplas, kon ik namens het VIP een workshop aanbieden over het herkennen van signalen voor alle vrijwilligers in de gemeente Zuidplas.

Activiteit

We hebben twee workshops georganiseerd op één avond. We zijn begonnen met een plenair gedeelte over Veilig Thuis (wat doet Veilig Thuis, hoe kun je ze benaderen voor advies en informatie en melden en wat gebeurt er na een melding?). Daarnaast werd kort de meldcode toegelicht. Vervolgens konden de deelnemers kiezen uit een workshop over het herkennen van signalen van kindermishandeling of ouderenmishandeling.

Terugblik

Het was een hele zinvolle en goedbezochte avond. We hadden 35 aanmeldingen. Er waren vooral vrijwilligers aanwezig. We kregen na afloop ook positieve feedback en de vraag om een vervolg.
We gaan dit jaar opnieuw een avond organiseren over het thema kindermishandeling en zullen dan meer de verdieping zoeken.