Stichting Revief

Stichting Revief organiseerde een fotoproject waarbij mensen die in hun jeugd seksueel misbruikt zijn, op de foto gaan met een uitspraak van hun dader.

Inspiratie

Activiteit Stichting ReviefWij als Stichting Revief vinden het heel belangrijk dat kindermishandeling en seksueel misbruik onder de aandacht komt van het publiek. Van zorgverleners, van hulpverleners, beleidsmakers, onderwijs en vaders en moeders. En in deze week kunnen we met z’n allen het onderwerp krachtig op de kaart zetten. In onze opinie kan kindermishandeling alleen maar minder worden als we er met z’n allen over durven praten. Laten we dat appèl aan een ieder zo groot mogelijk doen!

Activiteit

Wij hebben het Project Unbreakable opgezet. Dit is een fotoproject, waarbij mensen die in hun jeugd seksueel misbruikt zijn, op de foto gaan (herkenbaar of onherkenbaar) met een uitspraak van hun dader. In deze week organiseren we dan altijd een workshopdag. In de ochtend komt de Nationaal Rapporteur de dag altijd openen, en hebben we een workshop waarin we de mensen helpen hun tekst helder te maken, en in de middag wordt er geschreven en gefotografeerd.

Ook stellen we onze foto’s tentoon in deze week, en geven we voorlichting op hogescholen (vorig jaar in Sittard). In 2017 hebben we de opening van deze week verzorgd in het provinciehuis in Maastricht. Daar hebben een deel van de foto’s ook een week gestaan.

Terugblik

Wij doen deze activiteit al jaren, en wij hebben er alleen maar positieve herinneringen aan. Vaak wordt onze activiteit gedeeld in de plaatselijke kranten, en uitgezonden op de regionale tv of radio. Verder helpt het onze mensen om zich uit te spreken over wat er men hen gebeurt is, wat zeer helend is.
De tentoonstelling en voorlichting op hogescholen zouden we graag nog uitbreiden, ook buiten deze weken. Onze organisatie is te klein om aan veel pr te doen jammer genoeg. En scholen zijn niet altijd bereid om de kosten te betalen. Dat vinden wij een gemiste kans.