Inspiratie

Als je graag iets wilt doen in de Week tegen Kindermishandeling, maar nog niet precies weet hoe, laat je dan hier inspireren.

De Week tegen Kindermishandeling vond al vijf keer eerder plaats. Organisatoren van activiteiten in voorgaande jaren vertellen over hun aanpak.

Het draait vooral om mensen koppelen

Berna van Trommelen is al vele jaren touwtrekker van activiteiten in de Week tegen Kindermishandeling. Ze vertelt hoe ze het aanpakt en wat de plannen zijn in Tilburg. “Het is missiewerk: met iedereen praten, bellen, mailen.”
Lees het interview met Berna

De eerste stap is simpel: luisteren

“Iedereen kan het verschil maken. Je moet het gewoon doen’’. Desiree de Jongh van Augeo Foundation ging met ons in gesprek over de inzet van de Jongerentaskforce tijdens de Week tegen Kindermishandeling. Ook dit jaar zijn de jongeren van de Taskforce weer volop actief.
Lees het interview met Desiree

In het kort

Organisatoren van vorig jaar over hun inspiratie en activiteiten:

Materiaal

Wil je de Week tegen Kindermishandeling onder de aandacht brengen? Je kunt het logo, posters en banners voor sociale media downloaden bij Materialen.

Programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ en meldcode

Wilt u tijdens uw activiteit in de Week tegen Kindermishandeling een bijdrage over het landelijk programma Geweld hoort nergens thuis, of over de aangescherpte meldcode? Lees verder