Maak het verschil met kennis over trauma!

Deze workshop is gericht op alle betrokkenen die met getraumatiseerde kinderen te maken hebben (leerkrachten, intern begeleiders, hulpverleners, wijkteams, huisartsen, politie etc). Maak het verschil met kennis over trauma!

Door uiteenlopende omstandigheden kunnen kinderen op jonge leeftijd chronische stress ervaren. De gevolgen van deze vroegkinderlijke chronische traumatisering zijn over het algemeen ernstig en vergaand doordat het de ontwikkeling van de hersenen negatief beïnvloedt. Kinderen hebben hierdoor onder meer moeite met leren, met het reguleren van hun emoties en gedrag en met vertrouwen op zichzelf en in de ander. Sommige kinderen zijn onrustig en kunnen zich niet concentreren omdat ze voortdurend alert zijn op gevaar. Andere kinderen maken zich juist zo onopvallend mogelijk omdat dat hun overlevingskansen heeft vergroot. Er zijn ook kinderen die door een schijnbaar kleine of voor anderen onbegrijpelijke aanleiding agressief reageren omdat hun hersenen nog in de vecht-stand staan. Voor hulpverleners of leerkrachten of andere betrokkenen is dit gedrag vaak moeilijk te begrijpen.

Deze workshop is gericht op het kennismaken met het omgaan met getraumatiseerde kinderen en biedt onmisbare praktische kennis en vaardigheden om goed om te kunnen gaan met het vaak moeilijk te begrijpen gedrag van getraumatiseerde kinderen.

Evenement
Kosten
gratis
Aanmelden verplicht
Ja
Besloten activiteit
Ja
Activiteit is voor
Volwassenen
Datums
Vrijdag 23 november 2018
10:30 - 12:00
Locatie
Duitslandlaan 1A
1966 XA Heemskerk
Contactinformatie
Contactpersoon
Eveline Klaasse Bos en Colinda Strooper
Organisatie
Kenter Jeugdhulp, afdeling Kinder- en Jeugd Trauma Centrum (KJTC)
Telefoon
088-2434040