Lezing Griet Op de Beeck: Uw leven is van u

Stichting RISE organiseert deze lezing, omdat wij grote bewondering hebben voor het oeuvre van Griet Op de Beeck. Daarbij zijn wij en medelotgenoten zeer onder de indruk van Op de Beecks getuigenis in het TV programma De Wereld Draait Door (25 september 2017) over het seksueel misbruik door haar vader. Op de Beeck wilde het drukkende geheim van incest niet haar levenlang meezeulen. Zij wil het thema seksuele kindermishandeling bespreekbaar maken.

Deze spraakmakende uitzending en de media-aandacht die daarop volgde – waarin werd geprobeerd de focus van de menselijke en maatschappelijke schade die seksuele kindermishandeling berokkent af te leiden naar zogenaamde ‘hervonden herinneringen’ en ‘marketingstunt’ – heeft veel emoties en reacties bij Op de Beeck zelf, onder lotgenoten seksueel misbruik en andere betrokkenen teweeg gebracht.

In de nasleep van de uitzending vertelde Op de Beeck in een artikel in De Volkskrant (3 november 2018) en opnieuw tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door (8 november 2018) dat zij na haar getuigenis veel troost en bijstand heeft ervaren van lotgenoten en andere mensen die haar hun steun hebben betuigd.

Nu is er tijd voor ontmoeting … een moment om Griet Op de Beeck en elkaar een hart onder de riem te steken.

Evenement
Kosten
€ 5,–
Aanmelden verplicht
Ja
Activiteit is voor
Volwassenen
Datums
Zondag 24 november 2019
13:15 - 16:30
Locatie
Uilenstede 106
1183 AM Amstelveen
Contactinformatie
Contactpersoon
Janine Klungel
Organisatie
Stichting RISE