Empowerment bijeenkomst voor ouders en verzorgers die te maken hebben met dwang en drang binnen de jeugdzorg

Het thema van de Week tegen Kindermishandeling is dit jaar: ‘leren van elkaar’. En dat is hard nodig. Want steeds vaker lijkt het om twee kampen te gaan. Ouders en professionals. Men voelt zich over en weer niet gehoord en niet serieus genomen.

Vanuit ouders hoor ik regelmatig geluiden dat niet alle stappen worden gevolgd. Ontbreekt het aan uitleg. En worden er zaken in rapportages beschreven die niet correct zijn. Dat veroorzaakt veel frustratie. Het leidt tot gevoelens van onmacht, pijn, verdriet en woede. En dat in situaties die al enorm onder spanning staan.

Als trainer, coach en vertrouwenspersoon hoor ik dagelijks verhalen over alle vervelende ervaringen. Van beide partijen. Daarom heb ik een wens. Namelijk dat er een dialoog tot stand komt tussen ouders en (jeugd)zorgprofessionals. Een gesprek in alle eerlijkheid en oprechtheid. Waarin men luistert naar elkaar. Zonder intimiderende, agressieve of grensoverschrijdende communicatie. Behalve de hashtag #lerenvanelkaar van de Week tegen Kindermishandeling mag wat mij betreft de hashtag #aandachtvoorcommunicatie toegevoegd worden. Want ik weet zeker dat we dit met elkaar kunnen verbeteren.

Omdat er al genoeg activiteiten georganiseerd worden voor professionals organiseer ik dit jaar een activiteit voor ouders. Wees welkom!

Evenement
Kosten
€ 20,–
Aanmelden verplicht
Ja
Besloten activiteit
Ja
Activiteit is voor
Volwassenen
Datums
Zaterdag 23 november 2019
10:00 - 15:00
Locatie
Kaldenkerkerweg 20
5913 AE Venlo
Contactinformatie
Contactpersoon
Monique de Waard - Sloots
Organisatie
KnopOm, training, coaching & advies
Telefoon
0617017043