Een jaar lang de Week tegen Kindermishandeling: Leren van elkaar

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel.

De afgebeelde personen hebben geen relatie met het onderwerp

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten? Zodat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

30 jaar Rechten van het Kind, 30 verhalen

Op 20 november 2019 was het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind is aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom delen we gedurende een jaar dertig persoonlijke verhalen die een verschil hebben gemaakt in het leven (en werk) van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen.

Lees de verhalen
Beluister de podcasts

Zorgen over een kind?

Iedereen kan als hij zich zorgen maakt over een kind (anoniem) advies vragen en melden bij Veilig Thuis (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432 en via de chat, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur).

Voor professionals is de Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld de leidraad voor het omgaan met vermoedens van kindermishandeling. De meldcode geeft aan wanneer je advies vraagt of meldt bij Veilig Thuis. Lees wat je als professional van Veilig Thuis kunt verwachten.

Kijk ook op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl

Uitgelichte activiteiten

Huidig aantal 31

Gratis online cursus voor vrijwilligers

Dinsdag (17-nov), Woensdag (18-nov), Donderdag (19-nov), Vrijdag (20-nov), Zaterdag (21-nov), Zondag (22-nov)

Gedeputeerde Housmans, ambassadeur van de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling en Limburgse gedeputeerde voor de Sociale Agenda doet middels een filmpje een beroep op de duizenden vrijwilligers in Limburg.

Lees meer »

Webinar ‘Samen tegen geweld! Doe jij mee?’

Dinsdag (17-nov), Woensdag (18-nov), Donderdag (19-nov), Vrijdag (20-nov), Zaterdag (21-nov), Zondag (22-nov)

Initiatiefnemer Zuyd Hoge School heeft i.s.m. het programma ‘Geweld Hoort nergens Thuis’ en de ‘Beweging Limburg tegen Kindermishandeling’ een Webinar over kindermishandeling speciaal voor studenten en docenten van beroepsopleidingen opgezet.

Lees meer »

Muzikale brief ‘Never Alone’ van Iris Hond

Maandag (16-nov), Dinsdag (17-nov), Woensdag (18-nov), Donderdag (19-nov), Vrijdag (20-nov), Zaterdag (21-nov), Zondag (22-nov)

Speciaal voor de Week tegen Kindermishandeling componeerde Iris Hond een muzikale brief. Zij is als pianist en componist van modern werk met een vaak klassieke bezetting al jaren zeer maatschappelijk betrokken.

Lees meer »

Zoek activiteit