Activiteitenoverzicht


Conferentie Kijk niet weg!

Datum: maandag 20 november 2017

Organisatie: Parlan Jeugdhulp en Veilig Thuis Noord-Holland Noord 

Tijd: 09:00 tot 17:00

Locatie: Heerhugowaard, Noord-Holland

Doelgroep: Professionals

Toegankelijkheid: Vrij toegang, vooraf aanmelden

Conferentie voor iedereen die beroepsmatig met jeugd werkt: wijkagenten, onderwijs, wijkteams, GGD, kinderopvang, jeugdhulp. Kernwoorden: 21 minuten, presentaties, interactief toneel, ontmoeting. 

Theatervoorstelling Niemandskinderen

Datum: maandag 20 november 2017

Organisatie: Dripping Wolf 

Tijd: 19:00 tot 21:30

Locatie: Amsterdam, Noord-Holland

Doelgroep: Voor iedereen toegankelijk

Toegankelijkheid: Betaald toegang

Niemandskinderen is een theatervoorstelling over huiselijk geweld, waarin spel, live muziek en visuele aspecten worden gecombineerd. De performance bestaat uit twee spelers, een muzikante (keys & synth) en een danser. In de voorstelling voert het grote geheim, het verzwijgen van de nare thuissituatie (meemaken huiselijk geweld) de boventoon. Het publiek wordt gedurende de voorstelling door de ogen van een Niemandskind meegenomen in haar fantasierijke maar wrede, eenzame en chaotische wereld. Zij steeds meer verstrikt in een labyrint vol privé-oorlogen. De performance is een montage van scenes gebaseerd op echte verhalen en geïnspireerd op het boek Niemandskinderen van Carolien Roodvoets. De verhalen komen uit interviews, boeken en van autobiografisch materiaal van de regisseuse. Met deze voorstelling willen we het taboe wat rust op het niet durven spreken over huiselijk geweld aanpakken, mensen aan het denken zetten en in gesprek laten gaan.

Lezing over mishandeling en misbruik van baby’s en jonge kinderen

Datum: woensdag 22 november 2017

Organisatie: Vakblad Vroeg 

Tijd: 16:00 tot 21:00

Locatie: Enkhuizen, Noord-Holland

Doelgroep: professionals

Toegankelijkheid: Betaald toegang

Het is moeilijk te geloven dat kleine kinderen en baby’s regelmatig slachtoffer zijn van seksueel misbruik en mishandeling. Eigenlijk kúnnen en wíllen we dit niet geloven. Toch gebeurt het veel vaker dan we denken. Niet alleen thuis of bij familie en kennissen, maar ook bij sportverenigingen of in de kinderopvang. Voor Vakblad Vroeg aanleiding om een lezing over dit actuele onderwerp te organiseren. Na afloop is er een informeel diner. De lezing wordt verzorgd door Aafke Scharloo, gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling na seksueel misbruik, mishandeling en trauma. Zij vertelt over het waarom, de gevolgen, de rode vlaggen en de mogelijkheden binnen de hulpverlening om gezinnen eerder en beter bij te staan. De titel van de lezing van Aafke Scharloo sluit op dit dilemma aan: ‘Mishandeling en misbruik van baby’s en jonge kinderen: Je gaat het pas zien als je het door hebt!’.

Seminar Kindermishandeling bij migranten en licht verstandelijk beperkte kinderen

Datum: donderdag 23 november 2017

Organisatie: Unalzorg 

Tijd: 09:30 tot 14:30

Locatie: Amsterdam, Noord-Holland

Doelgroep: Professionals

Toegankelijkheid: Betaald toegang

Een seminar met twee lezingen van bekende experts en de keuze uit drie interactieve workshops. De inhoud daarvan sluit goed aan bij de praktijk van zorgprofessionals die werken met migrantengezinnen en LVB kinderen. U gaat naar huis met nieuwe kennis en handvatten om kindermishandeling bij licht verstandelijk beperkte kinderen beter te herkennen en rekening te houden met culturele verschillen die een rol kunnen spelen bij een goede inschatting van de situatie en interventies. Daarom dit praktijkgerichte seminar. Open aanmelding voor alle hulpverleners en betaalbaar, omdat wij er niets aan willen verdienen. U gaat naar huis met nieuwe inzichten, actuele kennis, concrete handvatten voor effectieve interventies en een goed praktijkboek.

Jubileumsymposium 30 jaar Steunpunt Seksueel Geweld

Datum: donderdag 23 november 2017

Organisatie: Steunpunt Seksueel Geweld van de GGD Amsterdam 

Tijd: 13:00 tot 17:00

Locatie: Amsterdam, Noord-Holland

Doelgroep: Professionals

Toegankelijkheid: Betaald toegang

Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van het Steunpunt Seksueel Geweld van de GGD Amsterdam wordt een jubileumsymposium georganiseerd, onder andere met lezingen over de ervaringen van de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken met aangiftes van seksueel misbruik bij conflictscheidingen en de relatie tussen (de verwerking van) seksueel geweld en alcohol/drugs. Voor meer informatie over het programma of aanmelding zie de website.